Русенка стана вицесветовен шампион при жените по авиомоделизъм

3

Елеонора Павлова става първият български състезател, класирал се в генералното класиране на този атрактивен спорт

От 1 до 4 август в гр. Турда, Румъния, се проведе Световното първенство по авиомоделизъм за свободно летящи модели в клас F1Е. В първенството взеха участие близо 40 състезатели от 13 държави, включително САЩ, Япония и Украйна.

България беше представена от състезателите на Спортен модел клуб "Приста" - Русе Елеонора Павлова и Велизар Владев. Въпреки изключително променливите атмосферни условия по време на състезанието, Елеонора се пребори за 2-ро място при жените и 3-то място в генералната тройка. Велизар успя да достигне 29-о място.

С постижението си Елеонора Павлова става първият български състезател, класирал се в генералното класиране на този атрактивен спорт, и заслужено ще бъде удостоена с титлата „майстор на спорта“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари