Деца от Русе триумфираха на републиканско първенство по авиомоделизъм

1

За трета поредна година русенските състезатели от Спортен модел клуб „Приста“ взеха титлата за отбор шампион на България

За трета поредна година русенските състезатели от Спортен модел клуб „Приста“ взеха титлата за отбор шампион на България и първото място в отборното класиране в републиканското първенство по авиомоделизъм за деца. Състезанието се проведе в Ловеч и в него взеха участие няколко клуба от цялата страна.

С най-добро представяне се отличи 10-годишният Роберт Ганджеми. Русенецът спечели два златни медала в клас „тренкорд“ със скорост 164 км/ч и в клас „кордов акробатичен авиомодел“.

11-годишната Магдалена Цолева се класира на първо място в клас „F5J-J – радиоуправляем планер“ и след оспорвана битка зае второ място с клас „HLG – малък планер“.

Златен медал в клас „радиоуправляем акробатичен модел“ донесе 13-годишният Богдан Владев. За отборното класиране допринесе и участието му в клас „F1Н – малък планер“.

През текущата година клубът под ръководството на треньорите Валентин Павлов и Велизар Владев завоюва сребърен и бронзов медал от световно първенство и два сребърни медала от европейско първенство. До завършването на сезона на авиомоделистите остават само две последни представяния, на които Магдалена Цолева ще се състезава за медал от кръг от Световната купа и републиканското първенство в клас „F1Е – магнитни планери“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари