Русенка ще бъде екстрадирана в Гърция, за да влезе в затвора

2
Тя е осъдена за кражба, удряйки своята жертва
Тя е осъдена за кражба, удряйки своята жертва Снимка: Dunavmost, архив

Окръжен съд - Русе допусна предаване на 32-годишната българска гражданка А. З. на гръцките власти с цел изпълнение на наказание лишаване от свобода

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Апелативна прокуратура гр. Тесалоники на основание влязло в сила на 03.03.2015г. решение на Апелативен съд, разглеждащ тежки престъпления-Тесалоники. С ЕЗА се иска русенката да бъде задържана и предадена за доизтърпяване на 5 години 11 месеца и 28 дни от 6-годишна присъда за грабеж. Според гръцките власти, А. З. на 12.12.2012г. в гр.Солун е упражнила физическо насилие на М. Л. и така е успяла да премахне съпротивата ѝ и да отнеме чантата й, съдържаща ключове, лични документи и портфейл с 50 евро. С влязлото в сила решение на съдебните власти на исканото лице е било наложено наказание от шест години лишаване от свобода при строг режим, от което има остатък за изтърпяване в размер на 5г.11м.28д.

А. З. е задържана в 02,20ч. на 08.06.2021год. при влизането ѝ в страната през ГКПП“Дунав мост“- Русе. Пред Окръжен съд – Русе тя изрази доброволно съгласие за незабавна екстрадиция.

Съдебният състав като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че ЕЗА отговаря на изискванията на закона и не са налице основания за отказ. Съдът прие, че гръцката страна е дала достатъчно гаранции за защита правата на българската гражданка за обжалване на постановената спрямо нея задочна присъда и за ново разглеждане на делото по същество. Окръжен съд – Русе допусна предаване на А. З. на Република Гърция за изпълнение на наказание лишаване от свобода и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото ѝ предаване на искащата държава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари