Русенка осъди общината за 17 000 лева

6
Жената подала иск срещу общината, защото счупила тазобедрена става на зеледен тротоар в Русе
Жената подала иск срещу общината, защото счупила тазобедрена става на зеледен тротоар в Русе Снимка: Архив

Над 17 000 лева обезщетение присъди Районният съд в Русе на възрастна жена, счупила тазобедрена става след подхлъзване на зеледен участък от тротоар в града.

70-годишната пенсионерка подала иск срещу общината за сума в размер на 25 000 лева, но съдът го уважи частично.

Магистратите решиха, че общината трябва да плати на пострадалата 12 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди и още 5215 лева, колкото струвало лечението след настъпилото увреждане.

Инцидентът станал на 2 февруари 2017 година към 10:00 часа до спирката на улица „Доростол“ край училище „Братя Миладинови“. Жената била обута с високи туристически обувки с големи грайфери, но и те не помогнали да избегне падането. Крачка преди да влезе под козирката на автобусната спирка се подхлъзнала и паднала по гръб. Помъчила се да стане, но не успяла, защото изпитвала силни болки в областта на таза.

Била откарана с линейка в болницата, където медиците установили, че има счупена тазобедрена става. Лекувала се дълго, а само за импланта платила 3920 лева. За медицински консумативи и лекарства сумата възлизала на над 2200 лева.

Общината е осъдена да плати и 2001 лева за разноски по делото. Решението не е окончателно и може да се обжалва в двуседмичен срок пред Окръжния съд в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари