Съдът отложи заседанието за смъртоносния инцидент в тунел "Ечемишка"

0
Жена загина през 2017 година заради паднала върху кола лампа
Жена загина през 2017 година заради паднала върху кола лампа Снимка: bTV

Жена загина през 2017 година заради паднала върху кола лампа

Окръжен съд – София отложи разпоредителното заседание за инцидента в тунел "Ечемишка", при който загина жена от паднала лампа.

Адвокатите заявиха, че са получили обвинителния акт в законовия 7-дневен срок, но поради огромния обем от материали не са успели да се запознаят с всички доказателства.

Прокуратурата не възрази делото да бъде отложено. Делото е насрочено за 5 юни 2024 г. от 13.30 часа, информира БГНЕС.

Съдът конституира като частни обвинители двете деца на загиналата жена. В съдебната зала присъстваха подсъдимите Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев - служители на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ).

Експертизи показаха, че причината за фаталния инцидент е липсата на редовна поддръжка на тунел "Ечемишка". Ремонт на съоръжението беше направен след смъртта на жената. Във фаталния ден на 2017 г. загиналата пътува на предната седалка до шофьора, а автомобилът се управлява от брат ѝ.

По време на гражданското дело стана ясно, че стоманената конструкция за окачване на лампите е монтирана в тунела през 1984 г., като експерти нееднократно са препоръчвали тя да бъде подновена, но това така и не се е случило.

БГНЕС припомня още, че Агенция "Пътна инфраструктура" беше осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която загина.

Още през 2018 г. с обвинения се сдобиха и бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари