Русенка изгоря по схемата "пострадал роднина"

0
Възрастна жена от Русе е станала жертва на телефонна измама вчера
Възрастна жена от Русе е станала жертва на телефонна измама вчера

Възрастна жена от Русе е станала жертва на телефонна измама вчера.

Сигнал за случая е получен миналата вечер, около 19:50 часа. По данни на потърпевшата 76-годишна русенка, около 16 часа, когато се е намирала в дома на сина си в Русе, на домашния телефон се е обадил мъж, който попитал за собстваника на електромера в жилището.

След като поговорили, той попитал къде работи сина й, а тя съответно му отговорила. После той й съобщил, че синът й е един от пострадалите четирима работници на работното му място, които са обгорели при инцидент.

Мъжът попитал и за мобилния й телефон и тя му продиктувала номера си. Последвало обаждане от друг мъж, който пък се представил за доктор и обяснил, че за операция на сина й в гр. Плевен са нужни 12 хиляди лева за поставяне на имплант.

Тя отговорила, че няма толкова пари, а само 2 хиляди лева, които се намират в жилището й на друг адрес в Русе. Мнимият доктор я накарал да отиде до там като й казал, че ще изпрати човек на адреса, за да вземе парите. Така и станало.

По-късно тя предала сумата от 2350 лева на непознат мъж, който я посетил в дома й.

Последвал още един разговор с доктора, при който тя е разбрала за измамата. Случаят е документиран от разследващите в Първо РУ, заведено е досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари