Русенец осъди Общината заради ухапване от уличен пес

0
Русенец осъди Общината заради ухапване от уличен пес

Мъж, нападнат и ухапан от безстопанствено куче, осъди общината. Неприятната случка е от 16 януари 2014 г., когато пред магазин „Пацони” на улица „Борисова” рано сутринта човекът ненадейно бил нападнат и ухапан от песа по задната част на десния прасец. Въпреки дебелите зимни дрехи, животното наранило дълбоко крака на жертвата. След като пуснало крака му, то продължило да лае и да се нахвърля върху пострадалия.

На него му се наложило да лекува не само болезнената рана, но и да му бъдат поставени 3 ваксини против бяс, както и такава против тетанус. Бил освидетелстван и от съдебен лекар, за което платил 20 лева.

Човекът се обърнал към съда с молба да му присъди 1800 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания, както и психотравмата след стресиращия случай, заедно със законната лихва върху тях, считано от датата на инцидента. Поискал си възстановяване и на имуществените вреди – средствата за прегледа при съдебния лекар, също заедно с лихвата върху тях, както и разноските по делото.

Съдът му присъдил 1200 лева обезщетение за неимуществени вреди и уважил напълно иска за имуществени. Тъй като искането за обезщетение на неимуществени вреди било само частично уважено, се наложило пострадалият да плати близо 50 лева разноски, които общината направила за юрисконсултско възнаграждение. Местната власт пък му дължи 383,41 лв. разноски по делото.

Решението може да се обжалва пред Русенския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването на препис на страните.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари