Русенец взе в свои ръце поддържането на зелените площи около блока си

1

"Живея тук от 10 години и никой не е идвал да разчиства тревите и храстите зад блока. Само аз и някои от живущите в блока правим това. Писах на кмета, че аз ще си разчиствам, само да помогнат с изнасянето на сухите клони и тревата, която косим. Едва след като му го казах и лично при една от срещите ни с него от "Обществен съвет Русе", това се случи".

Това сподели русенецът Любен Петков, като коментира, че дори покрай него са се заразили и част от съседите му в блок МНО-3.

Той добави, че сходна е ситуацията и пред блока, където единствено част от живущите поддържат градинките и кошчето за отпадъци, но няма кой да окастри и събере изсъхналите клони на дърветата и да напръска за кърлежи.

"През тази година е по-добре и минаха и окосиха тревата пред блока, но едната ми дъщеря и жена ми хванаха кърлеж тук", каза още Петков.

Той призна обаче, че не всички живущи взимат присърце грижата за пространствата около блока, като не липсват и недобросъвестни съседи, които въпреки забележките и предупрежденията изхвърлят и боклуци на места.

"Сега, през последната година и в града е горе-долу по-добре. За предните години дори сме направили отделна тема за снимки на нередности във фейсбук групата "Обществен съвет Русе" с над 100 поста. Тази тема, която включва и дупки по улиците, криви шахти и др., съм я пращал и на мейла на кмета. За някои от нещата са вземали мерки, но някои от дупките си стоят", сподели още Петков.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари