Русенец ще строи жилищен комплекс край Николово

11
Имотите представляват горски територии в устройствена зона иглолистни гори
Имотите представляват горски територии в устройствена зона иглолистни гори Снимка: Dunavmost / Архив

Имотите представляват горски територии в устройствена зона иглолистни гори

Собственикът на русенската бензиностанция „Антим“ Венцислав Пенгезов ще строи затворен жилищен комплекс край Николово. Той е внесъл заявление като управител на „Реинлабс Русе“ ООД и като упълномощено лице от трима собственици на поземлени имоти в местността Дрибака край Николово за разрешаване изработване на изменение на общ устройствен план на община Русе. Причината е, че към момента имотите представляват горски територии в устройствена зона иглолистни гори, които са извън строителните граници на село Николово.

За да се направи промяна на Общия устройствен план трябва да се вземе решение от Общинския съвет, който ще гледа предложението на предстоящата сесия. Имотите са с площ съответно 5501 кв. м, 4077 кв. м и 1000 кв. м.

Според общинската администрация анализът на устройствените условия и урбанистични тенденции извежда ново виждане за функциите на визираните имоти – трансформирането им от иглолистни гори в зона с потенциал за развитие в областта на жилищните функции.

Инвестиционните намерения на възложителите в лицето на фирма „Реинбалс Русе“ ООД предвиждат изграждане на затворен комплекс от индивидуални жилищни сгради, които да са свободно разположени в естествена природна среда, богато озеленена, съобразени с всички съвременни изисквания за сградите с близко до нулевото енергийно потребление, съобщава Русе Медиа. След влизането в сила на изменението на ОУП на община Русе ще се изработи ПУП-ПРЗ, с който ще се илюстрират инвестиционните намерения на възложителите.

Затова се предлага изменение на Общия устройствен план, при който въпросните имоти се трансформират от зона „Иглолистни гори“ в Жилищна зона с преобладаващо малкоетажно застрояване. Частичното изменение на ОУПО е предмет на преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    30
    Пенчо ще има ли апартамент?
    Че то Нисово му е далеко, а в Русе не го искат? Червената партия си прави резиденция
  • 2
    29
    Къв общински съвет?
    Кви пет лева всички бизнесмени с неясен произход!
  • 3
    28
    русенец
    Незапълнели още сградите на Бобокови и на Краси Даков , хайде сега мераци на Текето...то има двама-трима дето взеха парите на хората, сега недопостроени им стоят сградите като паметници...този наглец ще изсече дърветата, ще вземе парите на хората на зелено и после мълчание ни строеж, ни гора...къде са еколозите, дето викаха, скачаха за Русе, зелените партии, че и общинските съветници...то имаше друг идиот дето щеше да строи мост на езерото, ама сега и моста го няма..хайде оставете Текето, Лесопарка да диша спокойно..Парка на младежта и него разровиха, то басейн, то простотии и накрая едно голямо НИЩО...Лесопарка са белите дробове на Русе, оставете ни да дишаме спокойно....
  • 0
    27
    съдия Веселин Пенгезов
    https://bg.wikipedia.org/wiki/Веселин_Пенгезов ... https://mishenabg.blogspot.com/2010/10/blog-post_7869.html
  • 5
    26
    Ушев
    А два пъти отстраняваният военен съдия Веселин Пенгезов, родом от с.Червена вода, да не би да е роднина на тоя новоизпечен "бизнесмен" с татуирани сърп и чук на челото?! Като видиш какви неумити прошляци с радърпани анцузи са работниците на абсолютно незаконната му бензиностанция и ти става ясно, че този селяндур пере пари(руско-милиционерски)!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари