Русенец създаде карта на България от магнити

2
Георги: В моя апартамент притежавам три Българии - създал съм нещо уникално, красиво
Георги: В моя апартамент притежавам три Българии - създал съм нещо уникално, красиво Видео: БНТ

Русенец създаде карта на България от магнити, вдъхновен от туристическите предавания.

Георги Гьоков е сглобил първото си пано, в което намират място събирани от него в продължение на години сувенири от цялата страна, предаде БНТ.

Преди две години Георги Гьоков решава да обиколи градовете и курортите на България. Започнал от Трявна. Навсякъде се придвижвал с обществен транспорт. Постепенно решил да създаде и своя версия на картата на страната. Казва, че понякога е имал не повече от 50 лева в джоба, но въпреки това не се отказал.

"Това е цяла България - от край до край. От нос Калиакра долу до Резово - абсолютно всички курорти в България, плюс всички градове в България", каза Георги Гьоков

Споделя, че най-трудно било накрая, когато му останали няколко „бели петна“. По Великден му се наложило да обиколи градовете в централната част на страната и да стигне до Видин, за да събере липсващите магнити.

"В моя апартамент притежавам три Българии - създал съм нещо уникално, красиво. Едната ми България – това са магнитите. Втората България е това... голямото пано. Третата ми България - това е арт галерия - това, което на мен ми харесва най-много, съм си го снимал. Аз имам 3 200 снимки", заяви гордия русенец.

Сега Георги се надява да получи методическа помощ от галерии или от музейни специалисти, за да покаже богатата си лична колекция от снимки като фотоизложба. Казва, че очаква да го потърсят съмишленици, които като него имат страст към географията, за да обсъдят заедно нови начинания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари