Русенец плати над 3000 лева издръжка за деца

1
Мъжът е признат за виновен за неизплатени по 9 месечни вноски за всяко от децата му
Мъжът е признат за виновен за неизплатени по 9 месечни вноски за всяко от децата му Снимка: Dunavmost

Мъжът е признат за виновен за неизплатени по 9 месечни вноски за всяко от децата му

Районен съд – Русе призна за виновен М. М. за неизплатени по 9 месечни вноски за всяко от децата му и, тъй като подсъдимият изплати цялото задължение, не му бе наложено наказание.

Мъжът е на 37 години и не е осъждан. Бил женен за свидетелката И. И. и имат две деца – момче и момиче. С решение на съда през 2021 г. бракът между съпрузите бил прекратен, упражняването на родителските права било предоставено на майката, а бащата бил осъден да заплаща месечна издръжка по 170 лв. за всяко дете. В периода м. април - м. декември 2021 г. той не превел нито една вноска, поради което И. И. подала жалба в прокуратурата. М. М. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че през посочените месеци, след като бил осъден с решение, влязло в сила на 19.04.2021 г. да издържа свои низходящи – децата си, съзнателно не изпълнил задължението си в размер на повече от две месечни вноски – девет месечни вноски по 170 лева всяка за дете, всичко на обща стойност 3060 лева.

В заседанието пред Районен съд – Русе М. М. представи вносни бележки за изплатените издръжки за процесния период в общ размер от 3060 лв. Предвид това, както и, че не са настъпили други вредни последици за децата, бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение, но не му бе наложено наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Чл.183 (3) Наказателен кодекс: Деецът не се наказва, ако преди постановяване на присъдата от първата инстанция изпълни задължението си и не са настъпили други вредни последици за пострадалия. Тази разпоредба не се прилага повторно.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    до 221
    Не си запознат със семейното право. 340 лв на месец са от единият родител. Нали не мислиш че съдът е лишил майката от родителски права или я е освободил от задължението за издръжка. Още повече щом е предоставил упражняването на родителските права на майката. Чл. 143. (1) Всеки родител е длъжен съобразно своите възможности и материално състояние да осигурява условия на живот, необходими за развитието на детето. (2) РодителиТЕ дължат издръжка на своите ненавършили пълнолетие деца независимо дали са работоспособни и дали могат да се издържат от имуществото си И тъй като децата имат двама родители, то и издръжката се разделя на две - проста аритметика. От което следва че 340 лв е половината издръжка (от бащата) или общо издръжката на децата е определена на около 650 лв. за двете деца на месец.Това за което ти говориш е "търговия с деца" и се преследва от закона.
  • 2
    3
    възмутенА
    няаа пари
  • 5
    2
    123
    До долния педал: "майките" като са курвентии и искат да се развеждат, ще си издържат децата с толкова, колкото е постановил съда! Останалото да го търсят от тъпкачите си! ;)
  • -9
    1
    221
    Те тези 340 лв на месец за храната им ли ,за отоплението им ли ,за дрехите ли ,за дневните им ли ,за кое по-напред.Да му мислят майките как да се справят ,освен всички грижи ,които полагат.И това ми било правосъдие . Че и държава,защото правилата са определени от Народното събрание ,не от съдиите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари