Русенец "отглежда" куче в микробус

1
Тази жестокост продължава към животното продължава повече от 5 месеца
Тази жестокост продължава към животното продължава повече от 5 месеца Видео: Dunavmost.bg

Читателка на Dunavmost.bg се свърза с нас, защото е станала свидетел на нехуманно отношение към куче в Русе.

„Добросъвестен“ стопанин е решил да отглежда куче в микробус на улица „Видин“. Това предизвика възмущение и тревога в живеещите наблизо граждани. М.Д. е забелязала тревожната гледка още през месец януари, но си е помислила, че кучето е затворено в превозното средство временно.

Март месец госпожата вижда, че кучето все още е там, затворено в микробуса. Тя става свидетел на това как клошари хранят кучето със закуски през открехнатите задни прозорци.

Госпожата звъни на телефон 112 и съобщава за тази нередност. Не последвала реакция от нито една институция. След това решава да съобщи за проблема в Общинския приют за животни в Русе, но и от там не й обърнали никакво внимание.

Загрижената за кучето жена вижда полицейски патрул на улица "Борисова" и решава да сезира полицаите. Полицаите явно били незаинтересовани от някакво си куче, защото цитирам: "Ние не може да се справим с „маймуните“ по улица Видин, а камоли с някакво си куче". В допълнение, полицаите разочаровали още повече жената, като й заявили, че Русе не е София и Зоополиция няма.

М.Д. е силно обезпокоена за бъдещето на кучето, защото с настъпващото лято и високите температури животът му е изложен на опасност.

Изглежда, че в България подобно отношение към животните не е рядкост и не представлява проблем, защото никоя институция не иска да си мръдне пръста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари