Русенец: От 20 човека, представящи България на туристическа борса в Европа, никой не говори за планините ни

0
"Когато дойдеше някой на щанда да пита за планини и приключения, винаги викаха мен, защото от 20+ човека, представящи България, никой не можеше и дума да обели за планините", възмущава се Михаил Михов
"Когато дойдеше някой на щанда да пита за планини и приключения, винаги викаха мен, защото от 20+ човека, представящи България, никой не можеше и дума да обели за планините", възмущава се Михаил Михов Снимка: Фейсбук

Преди има няма 15 години изкарах 9 дена на българския щанд на най-голямата борса за къмпинг туризъм в Европа - Щутгарт

 За родната реклама се грижиха ансамбълът на Нешка Робева, Варненски куклен театър, група БТР и още знайни и незнайни национални герои. Когато дойдеше някой на щанда да пита за планини и приключения, винаги викаха мен, защото от 20+ човека, представящи България, никой не можеше и дума да обели за планините.

Когато станеше дума за къмпинги - да, преди 15 години бяхме бяло петно в този огромен сегмент на туристическата индустрия и само вдигахме рамене.

Явно обаче и днес е така, четейки статията с новия министър на туризма. Явно извън бетона, инвеститорски интерес в предлагането на услуги за няколко десетки милиона потребители просто тук няма, извън всякаква пазарна логика. С малки изключения, разбира се. Преди 15 години дори карта на страната ни с подобията на къмпинги не съществуваше.

Днес сме малко по-добре, но с тези темпове до към 2100 година ще се наредим и ние на сергията... Ако има оцелели.

Михаил Михов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари