Русенец обра овациите на Трабант-шоу във Велико Търново

0
Фестивалът в старата столица за девети път събра любителите на "картонените" коли през уикенда
Фестивалът в старата столица за девети път събра любителите на "картонените" коли през уикенда Снимка: Nikoleta Dimitrova/ Smiley Studio и regnews.com

Русенци дефилираха на  "Трабант – Фест 2018“, а един от тях държи рекорда за най-възрастен собственик на трабант, представен на провелото се в събота шоу Велико Търново.

Бившият военен Едмонд Вартанян от Русе със своите достолепни 89 години спечели овациите на всички останали участници, които бяха по-млади от него, пише Вестник Бряг.

Фестивалът в старопрестолната столица за девети път събра любителите на "картонените" коли. Участваха повече от 100 автомобила не само от България, но и от Румъния и Германия. Сред най-новите находки на фестивала беше трабант, представен като полицейска кола. Макар и върху платформа, тъй като е без регистрация, той беше снабден със синя лампа и надпис „Полиция“ като реплика на полицейските коли, използвани в бившата ГДР.

Собственикът на колата е полицейски служител от Ботевград и е успял да я преобрази само за седмица. Любопитен беше и трабантът с гребло, който даже е действал при снегопочистването по софийските улици. Най-старият трабант, произведен през далечната 1963 г. е един от първите, които излизат от завода Цвикау.

Ретро бижуто е притежание на Кольо Тончев от Добрич. А най-съвременният представител на любимата марка е от 1990 г. - четиритактов и негов собственик е Ивайло Антов, един от организаторите на събитието и горд притежател на общо 78 трабанта, всичките в движение.

Почетното дефиле, преминало през централните улици на града и приключило със сбор на всички ретро коли пред Военния университет "Васил Левски", се трансформира в майсторско шофиране с трабант на паркинга на университета. Най-дългогодишният собственик на соц. марката в Търново се оказа доц. Милен Михов, председател на ретро клуба. Той има колата си от 1987 г.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари