Русенец: Колата ми гние на открит паркинг във Варна

15
Заради повреден маркуч, лизингов автомобил стои вече 3 месеца в сервиза на Bulvaria
Заради повреден маркуч, лизингов автомобил стои вече 3 месеца в сервиза на Bulvaria

Заради повреден маркуч, лизингов автомобил стои вече 3 месеца в сервиза на Bulvaria

Русенец се обърна към Dunavmost по повод необяснимо и прекалено забавяне на сервизно обслужване на лизингов автомобил.

На 17.09.2022 г. Г. К. пътува към Варна с Опел Мокка 4х4 Турбо. Автомобилът е модел от 2018 г. и е на лизинг от ОПЕЛ.

На 25 км от Варна получава повреда. Спазвайки стриктно правилата на лизинга и гаранцията, Г. К. спира веднага и позвънява на задължителния телефон в София. Определянето на GPS координатите отнема близо 20 мин., тъй като информацията минавала през Брюксел. След това до мястото на магистрала „Хемус“ е изпратена платформа, която откарва авариралия автомобил до най-близкия оторизиран сервиз – Bulvaria във Варна.

С поръчка № 133088-1 е направена диагностика – оказва се повреден маркуч за турбокомпресора. Служителите в сервиза уверяват собственика на автомобила, че повредата ще бъде отстранена в рамките на 10-15 работни дни. Г. К. изчаква този срок и след като няма никаква информация, се свързва със сервиза. От Варна му казват, че са подновили два пъти поръчката за резервната част и не можели по никакъв начин да проследят пътя на доставката. Месец след това от сервиза уведомяват русенеца, че е осъществен контакт по имейл с офис в София, но въпросната резервна част не е налична и не се знае кога ще пристигне в България. Също така подчертават, че лизингът и гаранцията имат правила, които трябва да се спазват стриктно. В случай че за ремонт на гаранционен автомобил на лизинг се използва алтернативна част, гаранцията отпада. Резервната част трябва да се вземе от точно определено място и задължително трябва да бъде оригинална. Това се оказва проблем за всички нови автомобили в гаранция.

Близо три месеца по-късно колата на Г. К. продължава да чака в сервиза на Bulvaria – Варна. Към този момент няма никакви индикации кога и дали изобщо ще бъде ремонтирана. Поради това Г. К. се обръща към медиите и всички компетентни институции.

Преди 2-3 години се оправдаваха за забавянето с Ковид-19, сега сигурно с войната в Украйна, но в крайна сметка мен това не ме интересува, защото:

1. Елементарни резервни части не са заложени на склад в централата на ОПЕЛ в София.

2. Платени са три месечни лизингови вноски, а в този период автомобилът не се използва.

3. Много пропуснати ползи за собственика на колата и семейството му.

4. Автомобилът стои на открит паркинг във Варна и гние там.

Дами и господа, обвинявам всички виновни за това, без да съм сигурен кой е виновен - забавени поръчки, забравени такива, предоставяне на подобни части не по ред и т.н. Искам си колата, искам всички възможни обезщетения, искам обслужване като в цивилизована държава. За мен няма по- и най-виновен - просто има виновни.

Искрената ми молба към институциите, които могат да ми помогнат, е по силата на техните правомощия да вземат абсурдния случай с колата и да предприемат съответните мерки и санкции.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    18
    нов
    Бургас. Петък. Повреден маркуч на охладителна система. - Сервиз на Опел: Докарай я в понеделник. То не се вижда добре, те са 3, най-сигурно ги поръчай и 3-те! Кога ще стане-ами, поръчките идват за 2 седмици. - Отивам в "неоторизиран" сервиз. Техника взе фенерче и огледало и бързо извърши сложната диагностика. След 2 часа ми звъннаха да я взема. Вярно, колата не е лизингова и маркуча не е оригинален.АМ
  • 8
    17
    Костадин
    Пътувай с таксита,събирай касови бележки,и може да ги съдиш.
  • 10
    16
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Да прочете договора на лизинга по внимателно и да види при неговия случай какво се прави. Едва ли трябва да чакаш и плащаш за лизинг при положение, че колата не я използваш дългo време, поради виновност от другата страна.
  • -11
    15
    хлопел
    Ми опел, как няма да гние. За тез коли е нормално.
  • 15
    14
    Sasho
    До номер 6 - това не е вярно. Колкото до доставките на частите проблема не е само с Опел, а с всички марки на пазара! Аз бих посъветвал потърпевшия да се обърне към КЗК
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари