Русенчета яхнаха полицейски мотор и дадоха отпечатъци

3
Полицията в Русе отбеляза празника си с особено внимание към децата
Полицията в Русе отбеляза празника си с особено внимание към децата Видео: Русе Медиа

Полицията в Русе отбеляза празника си с особено внимание към децата

Полицията в Русе отбеляза професионалния си празник ден преди официалната дата 8 ноември – Деня на Св. Архангел Михаил. Събитията, които бяха подготвени от ОД на МВР, бяха с особен акцент към децата на Русе. И в тържествената церемония, и в своеобразния Ден на отворените врати, най-развълнуваните участници бяха именно малките русенчета.

Официалната част започна в 13:00 часа пред сградата на ОДМВР, където имаше много гости. Представители на различните подразделения се бяха строили заедно с участниците от Детското полицейско управление към СУ „Йордан Йовков“, като за малките ученици това е първо участие в такова събитие. Почетният строй бе приет от директора на ОДМВР старши комисар Пламен Първанов, а празничен водосвет отслужи лично Русенският митрополит Наум заедно със свещеници от Русенската митрополия. След поднасянето на венци и цветя на монумента „Признателност и слава“, разположен пред дирекцията, имаше празнично събрание, на което бяха връчени награди на отличилите се служители на реда, предаде Русе Медиа.

Най-емоционални обаче бяха срещите на живо на родители и деца с представители на различните полицейски структури, които в продължение на няколко часа показваха на любопитните какво представлява полицейската работа. В двора на дирекцията русенци можеха да се срещнат и разговарят с екипи на Охранителна полиция, Пътна полиция, базовата научно-техническа лаборатория, Специализирания сектор за тактически действия и да видят отблизо техните автомобили, мотори и оборудване. За децата беше много интересно да се качат на полицейски мотор, да видят колко тежи една бронежилетка, да им вземат отпечатъци, които след това да получат за спомен от криминалистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Мара Пунта
    На кмета взехте ли му ДНК от матриала дето е фърлял на канапето, на което е ощастливявал колежките? Щото екс-жена му се чудеше как да се разведе с този малък путьо от арабски произход. Бенчо! Пет деца имаш бе КУРВОЯД, не те ли е срам бе жиголо на Нинковата дърта катерица?
  • -1
    2
    🤯🤯🤯
    Що тъпак е сбран около това кръгово не е истина. Вечното разделение между академиците и парашутистите. Фул с тъпаци и заплатаджии и в двата лагера.
  • 5
    1
    Пунта Мара
    А децата видяха ли как се прибират подкупчета и как се търкалят в храстите с триногата? Или как да си бъркаш в носа, докато всякакви джигити с моторченца и беемвенца си режат денонощно таралясниците по улиците на града? Другото е пунта мара!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари