Областният управител поздрави русенските полицаи за предстоящия професионален празник

0

Данаил Ковачев благодари на служителите на реда за усилията, които полагат за качествено изпълнение на служебния си дълг

В навечерието на празника на българската национална полицияАрхангеловден, служителите на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Русе отбелязаха предстоящия утре празник. Церемонията започна с приемане на почетния строй от директора на ОДМВР старши комисар Пламен Първанов, а след Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от епархията отслужиха молебен за здраве и благоденствие. На събитието присъстваха областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев. „Динамиката на ежедневието натоварва Вас, Вашите ръководители и Вашите семейства с все повече отговорности и изисква от Вас все повече умения за опазването на реда и сигурността в региона и страната. Вашата професия е една от тези, които изискват бързи реакции спрямо променящото се поведение на хората и обществото. Уверен съм, че жителите на всички населени места в област Русе подкрепят нелеката Ви мисия за опазване на живота и здравето на хората и защита на държавността и реда. Споделям разбирането, че работата на служителите на МВР е не само изключително отговорна, но и натоварена с пределно много очаквания. Съвременната реалност налага да усвоявате все повече нови и нови знания, за да сте адекватни на технологичните изисквания и ежедневните предизвикателства“, каза Ковачев. Той подчерта, че европейската принадлежност на България дава възможност на полицаите да разполагат със съвременна техника и модерни системи за превенция на престъпленията и откриване на нарушителите. „Същевременно Вашият опит и професионални успехи обогатяват и създават предпоставки за засилване на устойчивостта на правоохранителните органи в Европа. Колкото и да се развива едно обществото и технологиите, Вие неизменно сте на първа линия и посрещате първи кризисните ситуации“, сподели още областният управител и коментира, че Макс Вебер не случайно е казал, че полицаите са „социолози с пагони“. Областният управител благодари на служителите на реда за усилията, които полагат за качествено изпълнение на служебния си дълг, като отбеляза значението на дейността им за провеждането на честни и прозрачни избори за местна власт в областта. „Гарантирането на спокойното упражняване на основното право на всеки един от нас да избере своите ръководители и да структурира местната власт е сред основните. Не случайно местната власт и органите на реда са сред гарантите за устойчивост и успехи на обществото“, сподели още Ковачев. Той говори и за ролята на Интерпол и взаимодействието на организацията с българската полиция. Не на последно място той призова полицаите да обръщат внимание на децата и подрастващите, като ги мотивират един ден да изберат именно техния професионален път. Не случайно като най-емоционална бяха определени срещите на живо на родители и деца с представители на различните полицейски структури, които в продължение на няколко часа показваха на любопитните какво представлява полицейската работа.

По традиция церемонията завърши с полагане на венци и цветя пред монумента „Признателност и слава“, разположен пред дирекцията. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов бяха наградени четирима служители на ОДМВР, а със заповед на старши комисар Пламен Първанов близо 80. В празника се включиха и деца от детското полицейско управление към СУ „Йордан Йовков“ в Русе.

От своя страна директорът на ОДМВР старши комисар Пламен Първанов посочи, че Свети Архангел Михайл е светецът, който олицетворява битката на силите за постигане на добро и ред, истина и правда. „Подобна битка водим ежедневно и ние – представителите на българската полиция, за да гарантираме законност, спокойствие и сигурност. Професионалните измерения на нашата дейност са ни отредили динамичен и тежък делник, изпъстрен с много отговорности и труд“, каза директорът на ОДМВР, като посочи, че тези изисквания са поставени пред тях от обществото. Той изрази и благодарност към колегите си за неуморния труд, който полагат и за всеки миг, в който се опитват да бъдат по-силни, по-находчиви и по-решителни от злото, както и затова че въпреки напрежението и високото темпо съумяват да са концентрирани, отзивчиви и да постигат успехи в борбата с престъпността. Директорът на ОДМВР пожела на служителите здраве, благополучие, лични и професионални успехи.

На празника присъстваха и редица представители на местната и държавна власт, на различните структури към МВР, както и магистрати. Поздравителни адреси бяха получени от Окръжен съд – Русе, Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, Военно формирование 32420, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Регионалното управление на образованието.

Сред гостите на церемонията беше и временно изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Димитър Недев, който благодари на полицаите за всеки миг, в който те изпълняват служебните си задължения въпреки несгодите и напрежението. Той отбеляза, че дейността им представлява голямо предизвикателство и отбеляза, че те винаги са на разположение 24/7, гарантирайки спокойствието на жителите на общината. Недев пожела на полицаите да бъдат здрави и да намират време, в което да прекарват радостни и щастливи мигове със семействата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Иха
    Боклук до боклука
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари