Русенчета борят жегата с каяк-занималня на Текето

1
Има запитвания от цялата страна, но засега лагерът е само за деца от Русе
Има запитвания от цялата страна, но засега лагерът е само за деца от Русе Видео: NOVA

Има запитвания от цялата страна, но засега лагерът е само за деца от Русе

Летните температури „изпотиха” много родители в търсене на прохладни забавления за ваканционните дни на децата. В Русе вече са намерили начин да избягат от жегата - чрез каяк-занималнята на езерото „Липник”, която е единствената по рода си у нас, предава NOVA.

Децата там борят жегите не само учейки се да гребат в езерото, но и играейки различни спортни игри като баскетбол. Освен това те правят походи в гората, а в най-горещите часове четат задължителната за училище литература и се подготвят за предстоящата учебна година.

Денят в каяк-занималнята започва в 8:30 часа, когато децата от Русе потеглят към лесопарка „Липник”. С най-голямо нетърпение те очакват момента, в който ще се екипират и ще се качат в лодките.

Когато температурата навън стане 40 градуса и асфалтът започне да гори, децата са във водата. Дори и при загребването има пръскане и така за тях жегите минават по-лесно, отколкото ако са на друго място”, казва треньорът Евгени Недев.

В една от най-големите атракции за децата се превърна пристигането на драконовите лодки на езерото. Те са подарък от китайския град Ичуан за Русе, защото българският град ще бъде домакин на световно първенство по драконови лодки.

Опитът на световната вицешампионка и треньор Даниела Недева пък показва, че в каяк-лагера може да бъдат открити и млади спортни таланти.

Сред родителите занималнята е станала толкова популярна, че треньорите получавали запитвания за записване на деца от цялата страна. Лагерът обаче е само за деца от Русе… засега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари