RuseGO кани на Новогодишен поход до хижа "Минзухар"

7
Походът ще се състои на 1 януари 2023 година
Походът ще се състои на 1 януари 2023 година Снимка: Facebook / RuseGO

Походът ще се състои на 1 януари 2023 година

Сдружение RuseGO кани русенци на Новогодишен поход от Текето до хижа "Минзухар" в първия ден от новата година.

Походът ще се състои на 1 януари, неделя, а началната точка е големия паркинг на Текето до язовира. Тръгването ще е в 12:00 часа. Организаторите съобщават, че маршрутът е много приятен и ненатоварващ. "Още в самото начало влизаме в гората и вървим по отъпканите пътеки. Следваме новите табели на маршрута "Аз и ти с грижа за природата" към хижа Минзухар. Предвиждаме около час престой в хижата, където хижарят Стенли ще ни приготви топъл чай и ще можем да си закупим новия му календар и орехи". Организаторите на похода приветстват присъствието на деца-сурвакари, които са добре дошли със собствените си сурвачки!
В хижата е предвиден около един час за пиене на чай, хапване, сладки приказки и игри. След това групата тръгва обратно по същия живописен маршрут към Текето. Очакваното връщане на паркинга е към 16:30 - 17:00 часа. Общо (отиване и връщане) целият маршрут е 11 километра.

От Сдружение RuseGO "В хижата ще можете да закупите напитки, но е добре да си носите собствена чаша - ще направим конкурс за най-красива чаша! Носете си храна, защото не се предлага. Всеки участник ще трябва да заплати туристическа такса от 1 лв. на хижаря."

Водач на следновогодишния поход е Иван Белчев, тел. 0885 875 238.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Русенец
    И такса за хижаря. И всеки да отиде до парк Липник с автомобил , за по чист въздух.
  • 7
    1
    Допълнение
    Всеки участник да носи минимум една кесийка, за да напълни чист въздух от местността край хижата, след което ще донесе кесийките с чистия въздух в Русе, където ще бъде изпуснат, за да се подобри качеството на въздуха в града. Явно организаторите и водачът са пропуснали този много важен момент, който е патент на самия водач.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари