Екоактивисти: Елате да почистим Лесопарк "Липник"!

3
Доброволци от Велико Търново и  RuseGO организират масова акция по почистване на Текето тази събота
Доброволци от Велико Търново и RuseGO организират масова акция по почистване на Текето тази събота Снимка: Facebook

Доброволци от Велико Търново и RuseGO организират масова акция по почистване на Текето тази събота

Инициатива, обявена в социалната мрежа, кани русенци да се включат в почистване на любимия кът за отдих край Русе - Лесопарк "Липник". Идеята е на природолюбители от Велико Търново, които планират отдих край езерото на Текето. Преди това обаче е насрочена акция по почистване, която ще се състои на 16 март (събота) от 14:00 до 17:00 часа. Сборният пункт е на автомобилния паркинг на брега на язовира.

Ето какво пишат организаторите:

"Преди 2 седмици за първи път ние като търновци се запознахме с русенския чуден лесопарк "Липник". Нашата организация "ТърновоRUNS" веднага се замечта да организираме един вълнуващ пролетен поход за стотици търновци и приятели от русенските групи RuseGO и "По върховете". Но освен красотата на мястото това, което открихме в парк Липник" по време на нашата опознавателна разходка, бяха огромни количества човешка мизерия. А природата трябва да е чиста! За това преди да поканим стотици гости да посетят природната местност е важно задружно да организираме едно масово почистване на парк Липник. ЗАЕДНО С НАШИ ПРИЯТЕЛИ на терен в Русе ще сбъднем това дело и всеки е добре дошъл. ЗАПРЯТАМЕ РЪКАВИ И ДА ДЕЙСТВАМЕ!".

Ще бъдат предоставени чували и ръкавици. "Просто ела да помагаш", апелират екоактивистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    Спонсор
    Бях на 45 години, като си купих мобилен/сименс/ в МАЛТА! А днес келешите от детската градина са с телефон! В АНГЛИЯ на училище без униформа и с включен телефон в час, забравете! Пред училището маркиров ка на асвалта за камери и скорост 30 мили/45 км/ Актове, фишове? Честит ката пристига на адреса и 14 да плат иш с намаление! След това, СЪД и познайте за кво иде реч?
  • 2
    16
    Ай, ай
    Цяла нощ??? Оххх, дай Боже всеки му!
  • 2
    15
    Спонсор
    69- та милиционер ме глоби, щото играех в градинката пред блока! Повече не посмях/отделно пердаха от баща ми в къщи/!
  • 3
    14
    Спонсор
    Преди време един млад малоумник чукаше курвата си цяла нощ в колата си зад блока! На сутринта- камари от хартия, дето се е бърсала! Направих им забележка- продължиха! Говедата разбират от ДЪРВО СЪР! Тази сутрин пак някоя СВИНЯ е хвърлила хартия зад блока! Купувам пликове и само в контейнера! Идиоти от селата СЪР!
  • 4
    13
    1234
    Тези които хвърлят боклуци безогледно, буквално където намерят са цяла армия. Ако няма възпитание и глоби за подобно замърсяване нищо няма да стане. Голяма част от подрастващите са такива. Нищо добро не предвещавам за съжаление, по- зле ще става. Изключително занижен контрол във всеки аспект!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари