Русе става третата „волейболна столица“ на България

1
Зала „Булстрад Арена” е избрана да бъде домакин на мачовете от група „А3“ на FIVB WORLD GRAND PRIX
Зала „Булстрад Арена” е избрана да бъде домакин на мачовете от група „А3“ на FIVB WORLD GRAND PRIX

Тази година Русе ще е домакин на FIVB WORLD GRAND PRIX по волейбол за жени.

Това стана ясно на пресконференция в „Булстрад Арена“, на която присъства кметът на Община Русе Пламен Стоилов. Гран при ще се проведе от 04 до 09 юли 2017 г. в „Булстрад Арена“. В Русе ще участват общо 4 отбора от Южна Корея, Казахстан, Германия и България.

На пресконференцията днес присъстваха още инж. Данчо Лазаров – президент на Българска федерация по волейбол, Владимир Николов – генерален секретар на БФВ, Любомир Ганев - член на Управителен съвет на БФВ, Пламен Нунев – областен координатор на ПП ГЕРБ, Христина Бобокова, която представлява главния инвеститор на „Булстрад Арена“, Борислав Велков и Иван Драндийски – мениджъри на Булстрад Арена, ръководители на спортни клубове и гости.

Булстрад Арена“ ще е една от трите зали в България, избрани за провеждане на Световното първенство по волейбол през 2018 г., което ще се играе едновременно в България и Италия. „Убеден съм, че взехме най-правилното решение да изберем Русе за един от домакините, защото градът заслужава да има спорт на най-високо ниво“, каза русенецът Любомир Ганев.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов благодари на ръководството на Федерацията, на Пламен Бобоков и на мениджърите на залата за усилията, които полагат за бързото развитие на залата. „Година и половина след откриването на „Булстрад Арена“ можем да се гордеем, че в нея ще се проведе Гранд при по волейбол за жени, с което ще докажем, че можем да посрещнем и Световното първенство по волейбол през 2018 г. Една от нашите цели е да възродим волейбола и да го превърнем в приоритетен спорт“, заяви г-н Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари