Русе става безопасен велосипеден град

1
По този повод, в рамките на няколко дена колоездачите в Русе ще бъдат спирани за проверка
По този повод, в рамките на няколко дена колоездачите в Русе ще бъдат спирани за проверка

Сдружение „Вело-Русе“, с подкрепата на Общината и сектор Пътна полиция на РДВР - Русе, организира кампания “Русе - безопасен велосипеден град”. Първата акция ще се проведе на 21 октомври /вторник/, от 17 до 18.30 часа на ул. „Борисова“ до Община Русе. Следващото събитие ще се проведе по същото време – сряда, 22 октомври на пресечката на ул. „Александровска“ и ул. „Майор Узунов“.

С увеличаване на дължината на тъмната част от деня, все по-осезаема е необходимостта от адекватното светлинно оборудване на велосипедистите в града, коментира председателят на сдружение „Вело-Русе“ Кольо Пазарджиев. По този повод, в рамките на няколко дена колоездачите в Русе ще бъдат спирани за проверка, ще им се раздават информационни брошури за безопасно предвижване в града с велосипед и предпазване от най-честите инциденти. В допълнение ще се проверява наличието на светлоотразителни елементи и фарове. За нередовните велосипедисти ще има специални позитивни изненади.

Събитието дава началото на информационна кампания насочена към русенци, която предшества изграждането на велосипедната инфраструктура в нашия град, и цели създаването на правилна култура за поведение на пътя на ползвателите на велосипеда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари