Русе сред първенците по брой медали на Олимпийския младежки фестивал в Албена

1
Форумът се организира от Български олимпийски комитет за 13-а поредна година и в него това лято участваха 412 таланти, родени между 2002 и 2006 г.
Форумът се организира от Български олимпийски комитет за 13-а поредна година и в него това лято участваха 412 таланти, родени между 2002 и 2006 г.

 

Спортните таланти на Русе си тръгнаха с най-много отличия от завършилия в курортен комплекс Албена Олимпийски младежки летен фестивал

Форумът се организира от Български олимпийски комитет за 13-а поредна година и в него това лято участваха 412 таланти, родени между 2002 и 2006 г., отбелязва "Монитор"

С две титли се отличи плувкинята от Варна Росина Тодорова, която грабна златото на 100 м свободен стил и на 100 м гръб. Варненци доминираха и в плажния волейбол, във финала при девойките Дарина Киндова и Мария Игнатова надделяха над Анония Николова и София Гаврилова с 21:18, 21:18 т., а в мача за титлата при юношите Кристиян Димитров и Георги Бинев биха с 21:14, 21:14 Кристиян Станев/Симеон Разсолков.

Много оспорвано преминаха срещите в баскетбола 3х3. При девойките „Дунав” (Русе) заслужи златото, след като във финала надделя над „Черно море Одесос” с 10:5, със същия резултат при юношите „Черно море Тича” се наложи в последния двубой от турнира над Варна 1.

Пълно превъзходство в надпреварата по тенис на маса записаха девойките на Две могили, окупирали първите три места в крайното класиране. При юношите Ерен Бекир спечели поредната купа в богата откъм младежки отличия витрина на СК Стоянстрой Пловдив.

Във футбола шампиони станаха играчите на „Шумен”, записали три победи: срещу „Дунав” и „Спартак” с по 2:1 и срещу аутсайдера „Одесос” с 5:1. Среброто бе за „Дунав”, а бронзът за тима на Шумен.

Изключително оспорвано преминаха надпреварите в бадминтона, където при юношите на двойки триумфира тандемът Александър Цицелков от БК „Ал. Янева-НСА София” и Стефан Заиров от „Арда” (Кърджали), а при девойките титлата грабнаха Калояна Налбантова от „Виктори” София и Мария Бояджиева от „Бадминтон Русе”.

В атлетическия крос по алеите на Албена най-добре се представиха бегачите от „Шун” Шумен, „Чери” Варна и „Нови пазар”, „Левски” София и „Дунав” Русе.

На тържественото закриване участниците бяха поздравени от Анатоли Илиев – дългогодишен организатор на фестивала, който благодари за емоционалните мигове по спортните арени и пожела много здраве и весела ваканция на всички. Призьорите бяха наградени още от Денис Тахиров – представител на Албена АД, Ани Монева – треньорка по плуване, Тихомир Стоянов – заслужил деятел на баскетбола и др.

Надпреварите се състояха в първокласните и отлично подготвени спортни арени на комплекса, който през миналата година стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“. Това лято състезанията бяха в 7 вида спорт, като за първи път имаше турнири по бадминтон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари