Русе ще се побратимява със словенския град Руше

0
„Русе е град с богата културна история, който винаги е готов да да сподели и обмени своя опит и ценности с други градове“, каза кметът Пенчо Милков на гостите от Словения
„Русе е град с богата културна история, който винаги е готов да да сподели и обмени своя опит и ценности с други градове“, каза кметът Пенчо Милков на гостите от Словения Снимка: Община Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна представители на ОУ „Янка Глазеря“ от словенския град Руше

Целта на посещението е побратимяване и съвместно сътрудничество на двата града, които носят идентични имена.

Русе е град с богата културна история, който винаги е готов да да сподели и обмени своя опит и ценности с други градове“, каза кметът Пенчо Милков.

Той изрази своята готовност да започне процес по побратимяване на двата града, като се гледа и към нови общи проекти.

На срещата присъстваха и заместник – кметът Енчо Енчев, директорът на ОУ „Янка Глазеря“ Ладислав Пепелник, учителите Алияж Юг и Ана Добай, административният ръководител на Лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова и Светлина Колева – мениджър проекти в ЧДГ „Дъга“.

Руше е малък град в Словения на десния бряг на река Драва, западно от Марибор.

Словенската делегация е в Русе на двудневна среща с партньорите си от ЧДГ „Дъга“, с които заедно работят по проект „Разказване на истории в класната стая“ по програма Еразъм +. Целта на проекта е разказването на истории в детските заведения като метод за справяне с различни проблеми на подрастващите. В неговите рамки ще се проведат обучения на учители и ще се създаде наръчник за въвеждането на обучения чрез разказване на истории за улесняване на учебния процес в детската градина и началното училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари