Русе ще има по-малко новогодишна украса заради липса на пари

0
Светещите елементи и пана не надхвърлят 600 броя
Светещите елементи и пана не надхвърлят 600 броя Снимка: Русе Медиа

Светещите елементи и пана не надхвърлят 600 броя

В Русе от известно време започна поставянето на светещите елементи от Коледно-новогодишната украса на града, съобщава Русе Медиа. За разлика от миналата година, когато броят им е бил около 800, то тази година светещите елементи и пана, които трябва да се монтират по стълбове, улици и квартали, не надхвърлят 600 броя.

Причината е, че при демонтирането им след миналогодишните празници при около 200 от тях са били установени различни дефекти и не са светели. Тъй като не са били предвидени средства за техния ремонт, в момента се поставят само такива, които работят. По същата причина в светещата украса няма да присъстват и нови елементи.

Намален е и броят на хората, които се занимават с тази задача, и затова екипът на ОП „Русе арт“ е започнал монтирането на украсата доста по-рано. Целта е да се успее в срок и градът да светне празнично и с настроение.

Вече са поставени украсите в крайните квартали, а от около седмица се работи в централната градска част. Монтирани са звездичките и светещите небеса и в момента се поставят елементите по площада. Очакванията са до края на този месец всичко да е готово и да се пристъпи към свързването им към ел. захранването на уличното осветление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    русенецът
    Целият град разкопан, като къртичина, хора падат в дупките, няма средства за асфалтиране на улиците, Пенчо се закахарил за украсата по Коледа!? Пенчо, да сложиш украса в града в края на 2022 година е все едно да закичиш курник с перде!
  • 3
    11
    Анонимен
    Град .
  • 0
    10
    Анонимен
    Ха ха , Русе.той отдавна вече е бита карта.защо още го коментират като някакъв като той вече е някаква местност със застаряващи жители
  • 8
    9
    Ирена
    Ние понеже бяхме с най добрата украса в света до сега и тя бешe,, много",че сега ще я намалят!Пет звездички по Александровска и пет на кръговото в Родина!
  • 6
    8
    colibri
    Дано фигурите, които се поставят пред Общината този път изглеждат по-приемливо. Миналата година не изглеждаха в "добра форма". Надявам се, тази година украсата, макар и по-малобройна изглежда по-добре! Дано, дано...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари