Ей, наглец, русенци "гнили ябълки" ли са"?

1
Френският посланик мълчи като мушната гайда за безобразията на колониалистите от "Монтюпе"
Френският посланик мълчи като мушната гайда за безобразията на колониалистите от "Монтюпе" Снимка: ПИК

Редакцията на Dunavmost.bg

попадна на един изключително остър и остроумен материал с автор Недялко Недялков в "ПИК". Статията се отнася за наболелият за русенци проблем с обгазяването на града ни и жителите му от френският завод "Монтюпе".

Истината за арогантността на френския посланик и липсата му, когато се налага да застане пред Русенци и да заеме позиция достойна за истински политик и дипломат от кариерата.

Хубаво е, когато знаем, че не сме сами в една битка.

Автор: Недялко Недялков, "ПИК"

Досадното франсе Кабан мълчи за обгазяването на Русе. Ей, наглец, хората там "гнили ябълки" ли са? Русе пребори Чаушеско, че тебе ли...

Френският посланик мълчи като мушната гайда за безобразията на колониалистите от "Монтюпе".

Някои си "Монтюпе", френски колониалисти със завод за алуминиеви части в Русе, обгазяват мощно града от месеци.

Екоинспекцията ги глобява периодично, те отказват да си плащат глобите, плашат с "Европейската комисия" и претендират, че са "едни от най-големите чужди инвеститори в България".

Онзи ден държавата най-после прояви доблест и затвори част от производството им заради неспазване на елементарни стандарти по линия на околната среда.

Наглецът посланик Кабан, иначе свръхкомпетентен за българския бизнес и правосъдието ни, мълчи като...айде да го кажем като мушната гайда. Вероятно смята, че хората в Русе са "гнили ябълки". Или най-малкото роби, гърчещи се примирено под камшика на плантатора. 

Такъв е, братя, неолибералният морал на тарикатите из чуждите легации в София, които постоянно ни учат как да живеем, а всъщност съвсем недипломатично превръщат България в частно-корпоративна играчка на големите западни монополи. 

В Русе обаче ще ударят на камък. Русе помни завода в Гюргево, Русе се пребори със самия Чаушеску, че клоунът Кабан ли ще му се опре...

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари