Русе посрещна първия круизен кораб за сезона

4

На понтон №9 на русенския кей акостира първият за сезона круизен кораб с туристи

„Viking Lif“ се движи по линията Будапеща – Гюргево и превозва над 170 пасажери от САЩ, Канада, Нова Зеландия и Бразилия.

„Началото на туристическия сезон отваря врати към нови възможности за гостуващите туристи да се насладят на красотата на нашия град, познат освен със своята богата история, архитектура и културно наследство, и с гостоприемството си“, каза заместник-кметът Златомира Стефанова, която отговаря за звено "Туризъм" в община Русе. Тя пожела от името на кмета Пенчо Милков на туристическата компания „Балкантурс“ ЕООД и на капитана на кораба успешен сезон и доволни гости, които да отнесат със себе си добрите преживявания и спомени от града ни.

Около 500 спирания на пасажери ще посрещне града ни при добри условия за корабоплаване. Сезонът за първи път започва няколко дни по-рано от обичайното, но ще приключи през декември, което също е ново за круизните пътувания по Долния Дунав.

Туристите получиха специално изработена брошура за обектите в общината, а заместник-кметът подари на капитана на кораба книгата „Русе – за първи път в България“ и инвестиционния профил на Община Русе, които да запознаят гостите предварително с града ни.

Предвидени са две екскурзии на брега, от които пасажерите могат да изберат - Велико Търново или градска обиколка на Русе.

За сезон 2024 най-голям дял за входящия туризъм по реката ще имат пасажери от САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Канада и Австралия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Име
    Ама доста се е качило нивото де....на Дунав - а имам предвид.
  • 0
    6
    Вас Легас
    Както казахме 1000 пъти , Русе може да стане отлична дестинация за хазартен туризъм ако стане офшорна зона. Нещо като Търкс и Кайкос. Обаче властите /свои и чужди/ , няма да позволят . Това е положението. За това Лас Вегас на Дунава през най закривения макарон.
  • 5
    5
    mischi
    Г-н Даскал, точно за това говоря! Има хубави инициативи в Русе, но дори и реклама за тях не се прави като хората, а Дунавмост най-често пише за тях на следващия ден. Така пропуснах изложбата на Дали миналата година, никъде нямаше плакати. В операта и театъра няма премиерни празници, няма критика за премиерата във вестника на следващия ден, и т.н. мога да изреждам много. Срещаме доста групи из града, защото туристите се наситиха на световноизвестни забележителности, тях вече всички сме ги виждали, и се интересуват и от по-малките населени места. Но това са хора, които са половин ден на крака, и искат да седнат някъде, да опитат местни ястия или сладкиши, но да е уютно, просторно и келнерите да с компетентни. Миналата година в Русе ми сервираха студено кафе, обърнахме внимание на сервитьорката и тя го смени, но такова нещо не ми се е слуявало никъде, дори в Мадаскар хората знаеха как се сервира кафе.
  • 7
    4
    daskal
    Напразни вълнения. Те туристите от круизите и без това заобикалят Русе и най-често тръгват към Велико Търново. Така си избират самите туристи. Това е общоизвестно. Русенските забележителности май свършват със скалните манастири в Иваново и Басарбово.
  • 1
    3
    mischi
    Сега Вие ми давате акъл! Защо да си стоя някъде, където Вие сте решил, аз пътувам по света и описвам впечатленията си, защото, както чувам от приятелите си, в България хората също искат да живеят цивилизовано. А информацията от първа ръка е важна, за да добие човек представа за това, какво му харесва и какво не.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари