Русе посреща най-много круизни кораби

1
Липсата на кадри обаче се очертава като основен проблем
Липсата на кадри обаче се очертава като основен проблем

Столицата бе домакин на уъркшоп, посветен на круизния туризъм по река Дунав.

В него участваха директорът на Общинско предприятие „Русе aрт” Мариaн Савов и представители на Туристическия информационен център в Русе.

Събитието предхождаше Седмия годишен форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, предаде Actualno.com.

На срещата експерти от различни институции представиха данни и анализи за развитието на круизния туризъм по реката и какви са тенденциите.

Безспорно Русе е най-голямото дунавско пристанище на България и като такова посреща най-голям брой круизни кораби почти целогодишно, тъй като сезонът вече се е удължил до такава степен, че първите туристи по реката тръгват в ранна пролет, през март, а последните идват малко преди да започне зимата - през ноември. Другите пристанища, които най-често посрещат кораби, са Видин, Никопол, Оряхово.

Туроператорите поставиха въпроса с липсата на кадри, чието решение е пряко свързано с удовлетворяване на търсенето от страна на постоянно увеличаващия се брой туристи от цял свят, които искат да пътуват с кораб по Дунав. На срещата в столицата присъстваха представители на Министерството на туризма, преподаватели от Софийския университет, правили проучвания в сферата на круизния туризъм, туроператори, областни управители, кметове, представители на Асоциацията на дунавските общини, на Изпълнителна агенция за проучване и поддържане на река Дунав и на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук