Русе пламна от комари!

4
Първите летни горещини донесоха комари на талази в Русе
Първите летни горещини донесоха комари на талази в Русе

Първите летни горещини донесоха комари на талази в Русе

Русенци масово се оплакват от набезите на комари в града. За ситуацията сигнализираха не само живеещите в близост до Парка на младежта, но и в кварталите "Здравец - Изток" и "Дружба". Така е и и в крайдунавските Мартен и Сандрово.

Потребители в мрежата изказаха съмнения, че причината е в качеството на препарата. Използва се препарат „Ротрин 200“, който е с висока степен на безопасност за хора и животни. Химичният му състав придава прозрачност на разтвора, който е с изпитана и потвърдена ефективност в урбанизираните територии, казаха ден по-рано от общината. И обявиха извънредно пръскане срещу комари, очевидно признавайки факта, че до този момент обработката срещу инсектите е била неефикасна. Ще се търси синхронизиране на действията с Гюргево, допълват още от градската управа.

"Пръскането в градските зони поначало има доста ограничен ефект. Важно е пръскането на развъдниците на комари в по-влажните места, което се прави от РЗИ. И тази година обаче те безкрайно закъсняха. Финансиране им бе отпуснато чак в края на април, обществените поръчки за изпълнител още текат, а ако има обжалвания по тях за комари ще се пръска чак наесен, което ще е след дъжд качулка", разясни журналистът Петър Гецов.

С коментари като "Буквално не се стои след 18:00 часа навън" и "Бутафорно бръмчи автомобил" следва въпросът дали и това лято не изгубихме битката с комарите. И щом като въпросният препарат е "безопасен за хора и животни", дали пък не излиза, че е безопасен и за досадните насекоми, които се канят да вгорчат престоя ни на открито, докато търсим прохлада в летните жеги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    10
    ЗАКРИВАЙ
    Пенчооо Пенчо. За теб гласувах за да махнем Стоилов, който сътвори огромната глупост с кея. А то какво стана? При Стоилов се пръскаше от рано рано за комари със сериозни препарати. Направо димна завеса ставаше в града поне 2 пъти в седмицата. И комарите бяха минимално. Откак си ти кмет направо ни се разказа играта във всички възможни аспекти. Не справяне с комарите е най-малкото. Водния цикъл зацикли вече втора година с разкопани улици и тротоари. Навсякъде се носят облаци от канцерогенен прахоляк вдигнат от изкопите. Замърсяването на въздуха с едри прахови частици удари първо място в ЕС! Всяко едно новоасфалтирано място след ВиК или пропада или го разкопават поради пробив на уж "подобрената ВиК инфраструктура". Стоилов се беше покрил след изборите, сега вече го засичам по магазините :D Явно е придобил самочувствие след разсипията сътворена от теб. Живота в гр. Русе стана почти невъзможен поради прахоляка и комарите. Ходиш по улиците и бам един облак прахоляк в очите. Спреш да се отръскаш от прахоляка и комарите ти изпиват кръвчицата. Качиш се в колата след поредния ремонт на ходова част и след преминаването по така наречените улици колата отново отива в сервиза да чака на опашка стотиците потрошени автомобили. ТОТАЛ ЩЕТА!
  • 5
    9
    Дедо ви Маркс
    А някога, по време на мноооого жестокия комунизъм, пръскаха съгласувано със самолети и от двете страни на Дунав. Чакай ти сега на Доктора.... Ха дано да сте се наскачали!
  • 28
    8
    Vse
    Пръскането против комари сега,в началото на юни е, е безсмислено.Против комари се пръска март април във фаза лечинки във водните басейни.Тъпата общинска администрация отново хвърля пари на вятъра,нашите пари!
  • -9
    7
    м да
    купето си спрейове от била за комарите 5 лв е ама по добре 5 лв за фасове отколкото да не ме хапят комарите айде минусите ги чакам малката Виена селска м да
  • 13
    6
    Игспертът
    Понякога и сме в къбнетите си, заключени отвътре, щото виж ко стана с Нъчълника. Влиза, гледа, той не вярва, а икзпертката с пълна уста и плюе. После срамотии, раз Води и изселване. А не. Под ключ работим вече
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари