Естествено, в Русе е пак най-горещо!

0
И днес градът е най-горещия в страната!
И днес градът е най-горещия в страната! Снимка: БГНЕС

Жегата рязко набра скорост и вдигна градусите до 37 в Русе, където до момента е измерена най-високата температура, предаде  БГНЕС.

Горещият суховей не остави други градове с някаква особена разлика в температурите. Само с градус по-прохладно – 36 градуса са измерени към 15 ч. в Ловеч и Пловдив, съобщиха за БГНЕС от НИМХ. Живакът е стигнал до 35 градуса в градовете Кюстендил, Плевен, Свищов, Кнежа, Пазарджик, Елхово, Благоевград, Сандански и Гоце Делчев.

Другите градове се отчитат с още по-ниски, но все пак горещи температури. Отчетените показания на термометрите обаче не могат да стигнат абсолютния максимум за юни, измерен от метеоролозите на БАН през 2007 г., когато в Раднево по това време са измерени 43 градуса.

За утре се очаква спадане на температурите с градус – два, а в началото на следващата седмица и по-осезаемо постепенно захлаждане и връщане към нормалните стойности за това време на година.

Но все пак за утре остава тревогата за опасно горещо време. Отново в 11 области е обявен оранжев код за високи температури, а в останалите 17 – кодът е жълт.

Лекари препоръчват при такива жеги да не се излиза на слънце, да не се натоварва физически организмът и да се пият повече течности.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари