Русе отбелязва Европейския ден на спорта

1
Близо 100 деца, техните родители и педагози ще направят демонстративни състезания с колелета, ролери, кънки, тротинетки и детски картинг колички
Близо 100 деца, техните родители и педагози ще направят демонстративни състезания с колелета, ролери, кънки, тротинетки и детски картинг колички

На 28 септември, от 10:30 часа до 11:30 часа, пред Операта, близо 100 деца от предучилищните групи на 9 детски градини, техните родители и педагози ще направят демонстративни състезания с колелета, ролери, кънки, тротинетки и детски картинг колички.

Детските градини ще получат тематични награди и подаръци за участието си в Седмицата на спорта. Община Русе участва за пета поредна година с инициативи в Европейската седмица на спорта #BeActive.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред децата и младежите, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за "принадлежност към училището" за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари