Русе остава с песните на Борис Карадимчев

0
Русе остава с песните на Борис Карадимчев

Лятното турне на Русенска филхармония с „Класиката среща АББА” и „Оставаме с песните на Борис Карадимчев”- концерт в памет на големия български композитор с участието на звездите на българската популярна музика ще бъде представен в Бургас и Русе на 15 и 16 юли.

Концертите в летните театри в двата града ще припомни на многобройните почитатели на мелодичната българска песен за един от нейните най-талантливи създатели.

В специално оркестрираните за голям симфоничен оркестър изпълнения, под диригентството на Григор Паликаров, ще участва истинско съзвездие в лицето на Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров и Орлин Павлов, както и концертмайсторът на Софийска филхармония Калина Христова. Водещ Стефан Рядков.

Те ще представят песни от златната колекция на българската популярна музика, филмите „Момчето си отива“ и „Оркестър без име“, песните "Бяла тишина", "Богатство", "Нашият град", "Зеленоокото момиче"... Детският хор "Пим Пам", създаден и отгледан от Борис Карадимчев, ще припомни едни от най-популярните песни за деца, плод на композитора.

Програмата на концерта ще представи и други негови произведения. Фантазия за цигулка и оркестър Something по теми на „Бийтълс”, със солист концертмайсторът на Софийска филхармония Калина Христова, е своеобразно пътуване във времето на 60-те.

Борис Карадимчев е сред първите български композитори, които се отнасяха с респект към мощната и твърде дискутирана тогава рок вълна в популярната музика. Ангажираше в съвместни проекти първите български рок групи с легендарния квартет "Димов" – формат, който години по-късно реализираха много музиканти, като се почне от "Дийп Пърпъл" и се стигне до Лучано Павароти.

Повече от 45 години ни разделят от първите творби, създадени от незабравимия композитор Борис Карадимчев - време достатъчно да бъдат проверени и причислени към класиката в българската поп музика. Оставаме с песните на Борис Карадимчев продължава живота на огромното песенно творчество на композитора, от което публиката винаги ще има нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари