Русе: Нови закони и правила за домашните любимци

0
... наредби, които да регламентират притежанието, отглеждането и контрола върху домашни животни
... наредби, които да регламентират притежанието, отглеждането и контрола върху домашни животни

Общински съвет - Русе са постъпили две предложения от Прокурора при Районна прокуратура - Русе Емилиян Грънчаров, на основание основание чл. 145 от Закона за съдебната власт. В следствие на това местният парламент гласува предложение за създаване на работна група, която ще има за задача да изготви наредби, които да регламентират притежанието, отглеждането и контрола върху домашни животни на територията на Община Русе.

При осъществяване на конторола за законност върху нормативните актове на Общински съветРусе от Районна прокуратура - Русе е констатирано, че общинският съвет не е приел наредбите, предвидени в чл. 40, ал. 5 и чл. 47, ал. 5 от Закона за защита на животните, както и че с оглед съдебната практика следва да се синхронизира с действащото законодателство действащата в момента Наредба за притежаване, отглеждане и контрол на животни на територията на Община Русе в частта и на Раздел II „Животни – компаньони“ и Раздел  III „Административно-наказателни разпоредби“. 

Както е показала практиката, най-работещият вариант за осъществяване на тези задачи е сформирането на работна група по реда на чл. 20, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Общински съветРусе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Тази форма на организация на работата позволява в състава на работната група да се включат на само общински съветници, а и служителите от общинската администрация, които имат пряко отношение към прилагането на посочените норми.

В тази връзка бе прието предложението за създаване на работна група, която да подготви проекти на наредби по чл. 40, ал. 5 и чл. 47, ал. 5 от Закона за защита на животните и проект на наредба за изменение и допълнение на Наредбата за притежаване, отглеждане и контрол на животни на територията на Община Русе, с цел съобразяване текстовете на последната с действащото законодателство.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари