Русе изпраща 10-годишната Тереза Тодорова на концерт в Ню Йорк

0

Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ изпраща 10- годишната русенка Тереза Тодорова за САЩ,  за да получи наградата си за даровити деца музиканти от Международния конкурс „Американ протеже“. На 21 март младата пианистка и певица ще вземе участие в Гала концерт на победителите в прочутата зала „Карнеги хол“ в Ню Йорк. На 23 март Тереза ще изнесе концерт и пред българската общност в Америка. Специално за изявите си,  младата музикантка е подготвила произведения на Шуман и Шопен, които ще изсвири на пиано. Тя ще изпее и популярни български песни.  

 Пътуването на Тереза до САЩ стана възможно с подкрепата на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ и „ВН-социален проект на Еконт“. Фондацията припозна музикантката и като едно от „Лицата на Русе“.

Тереза Тодорова е възпитаничка на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, в класа по пиано на Евгени Желязков. Тя започва да се изявява по сцените на Русе от 4-годишна възраст. На 5 години вече взема и първия си урок по пиано. Има многобройни награди от международни и национални конкурси, като само за 2013 г. първите й награди са 12.  През 2014 г. Тереза стана лауреат на голямата награда в областта на изкуствата от 1 до 4 клас на Фондация „Димитър Бербатов“.

Малката пианистка и певица пленява публиката в цялата страна с изявите си в „Шоуто на Слави“.  Участва във всички големи концерти на Общински детски център за работа с деца, където учи вокално пеене при Наталия Константинова. Често пее и за благотворителни каузи.

Освен с музика, Тереза Тодорова се занимава активно и с танци. Обича да измисля различни хореографии и сама сформира танцова група. Многобройните й ангажименти не са пречка за добрата й подготовка в училище. Тя има отличен успех, а любимият й предмет е български език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари