Русе има трима нови почетни граждани

0
Русе има трима нови почетни граждани

На днешното си заседание Общински съвет - Русе гласува удостояването на трима русенци със званието "Почетен гражданин на Русе".

Наградените русенци са:

- проф. д-р Ваньо Митев - видно име в медицината, и понастоящем ректор на Медицински университет - София

- Вили Икономов - известен русенски музикант, педагог, носител на множество национални и международни награди

- офицерски кандидат Валентин Донев (посмъртно), който преди 9 години загина при инцидент, докато изпълняваше мисия в Ирак

Последните две предложения бяха внесени извънредно за обсъждане в постоянните общински комисии. И трите предложения бяха внесени въпреки споразумението на общинарите да не се разглеждат подобни предложения преди специалната комисия да обсъди и предложи нови правила и процедури за удостояването на русенци с почетното звание.

По време на заседанията на комисиите се чуха и възражение относно тези предложения, които се внасят въпреки символичния мораториум. Общинарите обаче бяха категорични, че не противоречат на имената, които се предлагат, тъй като те без съмнение заслужават това отличие, а по-скоро срещу прибързаното им предложение. Стигна се обаче до съгласие за гласуването, и до нова неформална договорка подобни предложения да бъдат ограничени на този етап.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари