Русе е в готовност да изпрати доброволци и техника в Царево

1
Съединението днес има конкретно лице - съпричастността ни към пострадалите в бедстващите райони, заяви Пенчо Милков
Съединението днес има конкретно лице - съпричастността ни към пострадалите в бедстващите райони, заяви Пенчо Милков Снимка: Facebook

Съединението днес има конкретно лице - съпричастността ни към пострадалите в бедстващите райони, заяви Пенчо Милков

Община Русе е в готовност да подкрепи Царево, където поройните дъждове взеха жертви и хора в неизвестност, а хотели, къмпинги и стотици домове в района останаха под вода.

Кметът Пенчо Милков поддържа контакт с представителите на кризисния щаб, пред който са декларирани възможностите за подкрепа с техника и хора - доброволци от общинското формирование, водолазно и алпийско оборудване, лодка и 6 помпи (потопяеми, плаващи, моторни).

При необходимост русенските доброволци ще бъдат призовани за съдействие на местните служби на сигурността и защитата на населението.

„Съединението и единението днес имат конкретно лице - съпричастността ни към пострадалите в бедстващите райони“, заяви кметът Пенчо Милков.

Той разпореди и преразглеждане на Плана за защита при бедствия на община Русе в частта му, касаеща защитата от наводнения. Предвижда се привличането на експерти, които да изучат инфраструктурата на територията на общината и да дадат мнения и препоръки за подобряване на безопасността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Верно ли?
    Вие на един Волов не можахте да оправите отводняването, готови били на путк.... Н ден!
  • 0
    4
    Айде бе
    И с ко шъ помага наш Прен Джо? По-добре да кротува оште 54 дена и после да се връшта в Либия с коврата си.
  • 13
    3
    ха,
    значи да участват във война не са проблемни, ама за спасяване на хора са!
  • -9
    2
    селянин
    1, много си прав, но машините за които говориш, са много проблемни.
  • 12
    1
    До другаря Тагарев...
    Точно за такива ситуации са нужни 100-те БТР-а на МВР, другарю Тагарев,другарю Борисов,другарю Атанасов и другарю Паси и всички другари от ДПС и НС.МАШИНИТЕ МОГАТ ДА ВЛАЧАТ,ПЛУВАТ,СПАСЯВАТ,НОСЯТ ПРОВИЗИИ,ПРЕНАСЯТ БОЛНИ ,РАНЕНИ ОТ ЗАСЕГНАТИ РАЙОНИ,ДА НОСЯТ ЛЕКАРСТВА И ОХРАНЯВАТ ГРАНИЦАТА.В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ СА.САМО ПОГЛЕДНЕТЕ РЕАКЦИЯТА НА СЛУЖБИ И ПРАВИТЕЛСТВО.ЛЕШ,ЛЕШ.ДЪРЖАВАТА СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ ДОБРОВОЛЦИ,ПОЖАРНИКАРИ,ПОЛИЦАЙ И ДОБРОНАМЕРЕНИ СЪСЕДИ.НЯМАЛО ПАРИ,А МИЛИАРДЕРИТЕ И МИЛИОНЕРИТЕ СЕ МНОЖАТ.БАНКИТЕ ПРАЩЯТ ОТ ПАРИ И НОВИ ТАКСИ,А ЗА СИГУРНОСТ И ОТБРАНА,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ОБРАЗОВАНИЕ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО "НЯМА". КАК ДА ГО РАЗБИРАМЕ ДРУГАРИ БИВШИ КОМСОМОЛЦИ,ПАРТИИ И ОТ БКП И СЕГА ЛИБЕРАЛИ КРАЙНИ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари