Русе е част от „Пътят на римските императори и дунавският път на виното“

2
Виртуални турове в Ютуб канал представят винарни, музеи, ресторанти и културното наследство на Русе
Виртуални турове в Ютуб канал представят винарни, музеи, ресторанти и културното наследство на Русе

Виртуални турове в Ютуб канал представят винарни, музеи, ресторанти и културното наследство на Русе

Четири видеофилма, посветени на Русе, са достъпни в Ютуб канала Romans Wine Danube, официалната страница на Европейския културен маршрут „Пътят на римските императори и дунавският път на виното“.

Това са виртуални турове, заснети със съдействието на Дунавския компетентен център в Белград.

В тях Русе се представя не само с елементи на културното наследство и с музеи, но и с хотели, ресторанти, винарни, красиви места и пейзажи, тъй като видеофилмите са предназначени за гости и туристи. Те са заснети в 8K резолюция с помощта на 360-градусова камера. Това дава възможност да се наблюдава във всички посоки, докато тече видеото, с мишка (на компютър) или с пръст (на телефон) „погледът“ може да се премести в желаното направление. По този начин наблюдаващият застава на мястото на камерата и видеото се персонализира.

Филмите представят Русе и околностите на английски език и са достъпни за всички.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Русенец
    Винарни.... филмчета.... ресторанти.... И пак нищо за хилядолетната Сексагинта Приста. Още колко десетилетия ще седи неразвит, този културен паметник? Колко още ще го държите закопан? Рекламирането на ресторантьорския бизнес не е развитие на културата. Под земята имаме заровена крепост на хиляди години!!! Осъзнавате ли го това? С подобна реликва другите нации добиват милиони на година, само от билетчета, да не споменаваме сувенирната търговия и културната реклама на региона.
  • 0
    11
    Антихунта
    Какво ги хвалите тия поробители на народи, една сатанинска окултна хунта са те - грешка на природата, от където минат трева не никне...
  • 4
    10
    да
    Брутално пренаселен е градът, и това се разбира не само от трафика, (където проблемът явно идва от това, че команчите изобщо не са мислили, че някой ден всички ще карат коли, а не само партийците). Ако някой търси ново жилище (ама не панелка на 50 г. в ж.к.Чародейка) знае много добре колко трудно е да се издири нещо с 3-4 стаи и гараж на центъра примерно. Хората търсят нов апартамент по 5 и повече години в Русе. Като излезеш вечер няма къде да седнеш, освен ако нямаш пари за 40 лв пържола и 10 лв чаша вино. Другите места са фраш по всяко време на годината, всеки ден. Не бил пренаселен градът.
  • 4
    9
    Анонимен
    В Русе живеят само някакви антисоциални и намусени типове затворени вътре в себе си и гледащи на тъпо и злобно.И като комплексари ,нито те поздравяват нито някой се усмихва .Само някакви намусени физиономии с мътен поглед и селски номера
  • -2
    8
    Анонимен
    Напълно съгласен с Русенеца и да си казваме нещата с истинските имена.Тия дето слагат минуси са болни по цялата глава и не знаят къде се намират.И сигурно последният път когато са ходили някъде е било в края на социализма и не виждат по далеко от Носа си .И през деня няма движение вече.В Русе е пълно с хора болни мозъци и много суроватка в тях.За които живота е протекъл около панелката на блока и квартала в който живеят
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари