Русе бойкотира здравния министър за COVID-болницата

2
За целта няма лекари, откровен бе щабът в Русе
За целта няма лекари, откровен бе щабът в Русе

За целта няма лекари, откровен бе щабът в Русе

Областният щаб обяви, че няма да разкрие самостоятелна COVID-болница. Инициативата за създаването ѝ е на здравния министър Костадин Ангелов. Преди три дни той разпореди във всеки областен град да бъде обособена поне една болница изцяло за пациенти с коронавирус и поне една за пациенти без вируса. До края на настоящата седмица областните управители трябва да му отговорят кои точно заведения са избрали.

В Русенска област е невъзможно да се обособи болница за лекуване само на пациенти с коронавирусна инфекция, стана ясно вчера на заседание на областния щаб.

И двете университетски болници нямали  нужните лекари за целта. 

„В "Канев" над 20%, в "Медика" над 10% - болни и под карантина медицински персонал. Невъзможно е прехвърлянето на медицински кадри, това е ясно. Взехме решение да няма чиста COVID-болница, но ще имаме две половин болници с COVID“, заяви откровено зам. областният управител Свилен Иванов и поясни, че в момента лечебните заведения в областта разполагат по лимит с 329 легла, но лекуват 405 пациенти.

Аналогична новина долетя и от Кюстендил. Областният кризисен щаб реши, че трите многопрофилни болници в областта продължават да работят в същия режим, както досега. Няма да се прави реорганизация на мрежата с цел обособяване на COVID-болница. Решението е взето единодушно от щаба и е съобразено с капацитета и спецификата на здравната система в областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари