Русе бе удостоен с награда за цялостен принос в развитието на социалните услуги в България

0
Наградата беше връчена от зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, а зам.-кметът по хуманитарни дейности, Иван Григоров, прие високото отличие
Наградата беше връчена от зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, а зам.-кметът по хуманитарни дейности, Иван Григоров, прие високото отличие

На десетия национален форум на доставчиците на социални услуги, Община Русе бе удостоена с голямата награда за цялостен принос в развитието на социалните услуги в Република България.

Наградата беше връчена от зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, а зам.-кметът по хуманитарни дейности, Иван Григоров, прие високото отличие.

Община Русе е единствената община, която предоставя всички услуги за управление на неправителствения сектор, като отделните институции и организации си партнират, изграждайки една добре работеща социална система.            

Форумът се организира от Национален алианс за социална отговорност в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

По време на двудневния форум, основни теми бяха добрите практики, проблемите и предизвикателствата пред българските общини, като г-жа Мариела Личева, д-р Дирекция „Социални дейности“ към Община Русе представи и няколко презентации, чиито акценти бяха успешния процес на деинституционализация, както и планирането на социалните услуги за следващия програмен период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари