Русе бе домакин на юбилеен турнир по Всестранна езда

1

34 състезателни тандема се включиха в надпреварата

От 5 до 7 май Русе беше домакин на Държавното първенство по Всестранна езда за класове 1* и група Б и Съпътстващи турнири за останалите класове. За 20-и пореден път първенството се организира от Ездови клуб „Кентавър - Русе“, за което председателят Илиян Искъров получи признателност и плакет лично от зам.-председателя на Българската федерация по конен спорт д-р Крум Рашков.

Официален гост на първенството бе експертът от отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ в Община Русе Лачезар Иванов.

В юбилейния турнир взеха участие 34 състезателни тандема от всички български клубове, практикуващи дисциплината - „Калоян 92“ – Арбанаси, „Шумен ККС“ – Шумен, „Варна СККС“ – Варна, „Олимпик“ –София, „Тракенен“ – Костинброд и домакините от „Кентавър – Русе“.

Турнирът бе изключително успешен за русенските състезатели. Марина Илиева, с пони Сара, записа своето първо участие в Държавно първенство в клас Група Б, а нейната сестра Божидара Илиева, с кон Джеронимо, се класира на второ място в категория Деца до 14 години. Илиян Искъров с дебютното участие на коня Айхауазка се класира на второ място в категория 5-годишни коне.

Дебютант на турнира бе Илина Друмешка от „Калоян 92“.

Всички класации можете да видите в сайта на Българската федерация по конен спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Чарлз Дарвин
    Да попитам автора на статията, корена на името лАчезар , лАч ли трябва да е? Професионален некадърник!!!!
  • 2
    2
    Васил
    Мъчно е когато Пенчо го няма да си направи селфи.
  • 3
    1
    Айде бе!
    А всестрания ездач с арабско потекло за последните 3 години къде е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари