„Русчуклийска среща“ събира стотици любители на фолклора на фестивал в Русе

6
В надиграването ще се включат близо 500 танцьори, с изпълнения в три кръга
В надиграването ще се включат близо 500 танцьори, с изпълнения в три кръга Снимка: Фейсбук

В надиграването ще се включат близо 500 танцьори, с изпълнения в три кръга

За поредна година Русе ще бъде домакин на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци - „Русчуклийска среща“.

Деветото издание на надпреварата ще бъде официално открито на 11 март (събота), от 10:00 часа, в спортна зала „Дунав“.

Организатор и домакин на проявата е Школа за народни танциИграорци“ – Русе, като събитието отново ще премине под патронажа на кмета на Община Русе - г-н Пенчо Милков, съобщи организаторът Богдан Донев.

В националния фестивал ще се включат близо 500 танцьори, с изпълнения в три кръга. В първия участниците ще изпълнят две автентични хора по свой избор. Под шеговитото название „Играете каквото Ви душа сака“ ще премине вторият етап, в който клубовете ще покажат майсторство и оригиналност, а третият етап ще определи Мис и Мистър "Русчуклийска среща 2023", които ще се надиграват на "Ръченица". Празникът ще завърши с поздравителен концерт на Фолклорен танцов театър "Найден Киров", с главен художествен ръководител Богдан Донев.

Поканени са всички русенци и почитатели на българските народни танци. Входът е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари