Румяна Ченалова: Промяна е възможна, ако ГЕРБ​ напусне властта

0
"Нужна е цялостна промяна на прокуратурата​, за да се гарантира спазването на принципите на правовата държава и човешките права", допълни тя
"Нужна е цялостна промяна на прокуратурата​, за да се гарантира спазването на принципите на правовата държава и човешките права", допълни тя Видео: "Денят с Веселин Дремджиев"

"Промяна е възможна, ако ГЕРБ​ напусне властта​. В момента управляващите правят всичко възможно чрез лостовете на законодателния орган и държавните структури да не допуснат честни и прозрачни избори​"

Това каза в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" бившият съдия, прокурор и настоящ адвокат Румяна Ченалова, цитирана от Либерта.

Тя допълни още, че дефектите в изборния процес отдавна и многократно са коментирани от международни наблюдатели. Давани са препоръки за конкретни законодателни промени, упорито пренебрегвани от управляващите. "Нужна е цялостна промяна на прокуратурата​, за да се гарантира спазването на принципите на правовата държава и човешките права", допълни тя. 

"Производството по заличаване на политическа партия​ за нарушения при регистрацията​ ѝ е недопустимо и опасен прецедент. Едно ново и различно Народно събрание трябва изцяло да ревизира законодателството", категорична е Ченалова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари