Румяна Бъчварова: Предсрочни избори?! Това са мечти, няма условия за предсрочни избори!

0
Няма нужда от промени в кабинета, защото министрите са успешни
Няма нужда от промени в кабинета, защото министрите са успешни Снимка: bTV

България се справи отлично с европредседателството, спечелихме авторитет и доверие.

В това бе категорична Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера Бойко Борисов в предаването "Тази събота и неделя" по БТВ.

Никога не сме имали толкова подготвени министри, както сега, категорична е тя. Дори в МВР тя смята, че трябва да се даде шанс за по-дълго управление във вътрешното министерство. Според нея за проблемите в МВР отговорност носят и други сфери. Затова трябва да има стабилност и по-дългосрочен мандат.

"Предсрочни избори?! Това са мечти на БСП, няма условия за предсрочни избори!, Хората не искат те да са управляващи", категорична е тя. Според Бъчварова няма нужда от промени в кабинета, защото министрите са успешни, смята тя.

Румяна Бъчварова отговори на въпроса как ще коментира непрекъснато възникващите протести така: "Няма управление, в което да няма проблем. Ключът за едно добро управление е да знаеш как да решиш проблем."

Според Бъчварова не е вярно, че реформите са били загърбени.

"Когато имаш лидер с авторитет, това неизбежно се отразява върху начина, по който смяташ, че трябва да бъде решен един проблем!" Така Бъчварова отговори на въпроса защо всеки, който има някакъв проблем в страната, смята, че трябва да се срещне именно с премиера, за да получи решение.

"Бойко Борисов е лидер с авторитет. Той реагира и на най-малкия проблем. Той е склонен да се откаже от дадено решение, защото склонен да приема, че и друг има право да предложи решение", обясни Бъчварова смяната на позиции от страна на Борисов Бъчварова.

Бъчварова отговори и на въпрос, свързан с дебатите по вота на недоверие, поискан от БСП. Според нея дебатите не са били вяли, те са продължили рекордно кратко, заради неспособността на социалистите да защитят тезата си. Политическа нищета и шум без субстанция, бе нейната оценка на работата по вота на БСП.

"Това беше политическа неспособност да изведеш един проблем. Мотивите на БСП бяха сбор от медийни публикации. Това е притеснително за нас – една по-активна и състоятелна опозиция помага на управлението и на държавата, но това, което виждаме, е липса на политическа същност", каза още за поискания от социалистите вот Румяна Бъчварова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари