Румен Радев участва в церемонията за Деня на военния парашутист

0
Президентът е придружен от Красимир Каракачанов
Президентът е придружен от Красимир Каракачанов Видео: Novini.bg

Президентът Румен Радев и върховен главнокомандващ на въоръжените сили и военният министър Красимир Каракачанов участват в церемонията за Деня на военния парашутист.

На нея присъстваха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов, дипломати и други гости, пише Novini.bg

След приветствените слова и поставянето на венци и цветя последва химна на Република България. След това духовият оркестър на живо изпълни и "Тих бял Дунав" - маршувата песен, която звучи на всички военни тържества

Денят на парашутиста се чества с решение на министъра на отбраната Валентин Александров от 17 март 1994 г. На тази дата през 1944 година Парашутната дружина от състава на Първа Българска армия участва за първи път в реални бойни действия и получава бойно кръщение в битката при Стражин откривайки пътя за настъпление на Българската армия.

Сн. Novini.bg

За проявения героизъм и саможертва целият личен състав на Парашутната дружина е повишен в звание, а телата на всички загинали парашутисти са пренесени и погребани в „Алеята на парашутиста“ в България.

Сн. Novini.bg

Тържествата по случай Деня на парашутиста ще продължат и утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари