Румен Радев свиква Консултативен съвет за борбата с корупцията по високите етажи на властта

0
Президентът събира премиер, служби и партии да нищят мерките
Президентът събира премиер, служби и партии да нищят мерките Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свиква заседание заседание на Консултативния съвет по национална сигурност за борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Държавният глава събира КСНС по темата на фона на продължаващите скандали с имоти на властта.

Заседанието ще бъде на 8 април, понеделник, от 13:00 часа.

Четирима души от ГЕРБ, сред които вече бившият шеф на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и правосъдният министър Цецка Цачева подадоха оставки. Съмненията са, че са придобили имоти на цени под пазарните. Вече има и съмнения около имот на шефа на КПКОМПИ, известна като комисия "Антикорупция", пише Traffic News.

КСНС ще се събере на тема "Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки". По закон на заседание на КСНС присъстват премиер, шефове на служби, вътрешен министър, финансов, председатели на парламентарни групи и шеф на парламент.

Президентът вече взе позиция по случаите с имотите на властта. По думите на президента очевидно няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва "по беззъбия закон, наложен от самия него".

"Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. И затова поредното, според мен, гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави държавният глава.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари