Радев прекрати заседанието на КСНС

0
И определи корупцията във висшите етажи на властта като заплаха за националната сигурност
И определи корупцията във висшите етажи на властта като заплаха за националната сигурност Снимка: БГНЕС

"Започнаха задълбочени дебати, които не продължиха заради отсъствието на участниците в съвета. Прекратих заседанието и насрочих КСНС на същата тема на 17-и октомври от 13 часа. За остротата на проблема с корупцията можем да съдим по многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции, по незавидното място на България в множество престижни международни класации по темата, по препоръките и оценките на нашите европейски партньори", заяви президентът Румен Радев.

И определи корупцията във висшите етажи на властта като заплаха за националната сигурност, предаде Нова телевизия. 

Заседанието на тема "Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията", започна без премиера Бойко Борисов, който по това време се срещна с протестиращите работници от "ЕМКО" и "Дунарит".  Заради международни ангажименти някои от участниците напуснаха заседанието. Това от своя страна доведе до липсата на кворум, която провали КСНС.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, неговият заместник Цветан Цветанов и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ първи напуснаха заседанието на КСНС

Малко след тях от сградата излезе и лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. При напускането на залата той се обяви "срещу" създаването на нов антикорупционен орган. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова последна напусна сградата на „Дондуков” 2. На излизане тя заяви: "Консултативният съвет по национална сигурност при президента се провали и не можа да свърши с решение".  

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари