Румен Радев: Свидетели сме на смачкани досъдебни производства

0
С дейността си спецправосъдието не дава солидни аргументи в своя защита, заяви президентът
С дейността си спецправосъдието не дава солидни аргументи в своя защита, заяви президентът Видео: БНТ

С дейността си спецправосъдието не дава солидни аргументи в своя защита

Обстановката е много сложна, но най-важното е нашите моряци да се приберат живи и здрави. Работи се усилено по този въпрос, но да оставим коментарите, когато това бъде факт. Това каза президентът Румен Радев, който участва в отбелязването на патронния празник на 55-о столично училище "Петко Каравелов", предава БНТ.

За спекулациите, че ще вдигнем ветото за евроинтеграцията на Северна Македония, Радев заяви, че има изказвания от управляващите, че ще се спазват всички договорености, които изразяват нашето национално съгласие и позиция по този въпрос.

За дебатите в НС за закриването на спец съда, Радев каза, че с дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в своя защита.

"Напротив. През годините сме свидетели на смачкани досъдебни производства, на отказ на досъдебно производство по знакови случаи, на преследване на политически, на бизнес неудобни хора. Така че там просто няма аргументи за защита", каза президентът.

Заяви също, че има кандидатура за СЕМ, но ще я обяви в определения от закона срок.

На въпрос дали коалицията ще се запази стабилна, каза:

"Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес и решаване на проблемите на българите. Те са много, иска се активна работа и ако се показват ясни резултати в отговор на проблемите на хората, коалицията няма да има проблем".

За предложението да се върне хартиената бюлетина припомни защо беше въведено машинното гласуване у нас: "България беше шампион в Европа, ако не и в света по процент невалидни бюлетини, по множество спекулации и съзнателни и несъзнателни в протоколите на СИК".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари