Румен Радев: Скопие не може да поиска вписване на македонско малцинство

2
След посещението на Кирил Петков в Скопие има много позитивни сигнали
След посещението на Кирил Петков в Скопие има много позитивни сигнали

След посещението на Кирил Петков в Скопие има много позитивни сигнали, отбеляза президентът Румен Радев

Той препоръча наред с всички усилия за свързаност, инвестиции и сътрудничество, да не се забравят основните въпроси, които ще отключат вратата за преговорите със Северна Македония.

„Абсолютно несъстоятелни са всякакви твърдения, че ако България поиска равноправие на македонските българи, вписано в Конституцията, като реципрочност от своя страна Македония може да поиска македонско малцинство в България, коментира държавният глава, цитиран от bTV.

"Нека не забравяме, че нашите конституционни уредби са коренно различни", припомни той.

„Българската конституция предвижда закрила на индивидуални права, докато македонската конституция се основава на защитата на колективните права на части от народи“, отбеляза Румен Радев. Той участва в тържествена церемония по случай първата копка на новостроящия се православен храм „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в столичния район „Люлин“ 9.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари