Румен Радев ще участва в икономически форум в Гърция

0
Президентът ще бъде придружаван от Атанас Пеканов и Христо Алексиев
Президентът ще бъде придружаван от Атанас Пеканов и Христо Алексиев Снимка: Фейсбук / архив

Президентът ще бъде придружаван от Атанас Пеканов и Христо Алексиев

Президентът Румен Радев ще участва в Делфийския икономически форум в Гърция на 28 и 29 април, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В рамките на участието си във форума президентът ще проведе двустранни срещи.

Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев също се включват във форума.

Около масата за дискусии ще бъдат още генералният директор на Главна дирекция "Енергетика" на Европейската комисия (ЕК) Дите Юл Йоргенсен и Мери Бърс Уорлик, заместник-изпълнителен директор на Международната агенция по енергията (МАЕ).

На ежегодното събитие присъстват държавни и правителствени ръководители, представители на бизнеса и неправителствения сектор, които обсъждат подходите към устойчивото развитие и конкурентоспособността. Участници на икономическия форум в Делфи са 990 лектори от 71 страни.

Основните теми, застъпени в тазгодишното издание на форума, са свързани с геополитическия ред, климата и околната среда, устойчивата икономика и финанси, социалното включване и технологичния напредък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Фатмака
    Вече разбира и от икономика...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари