Румен Радев разговаря с президента на Израел

0
Двамата са обсъдили ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток
Двамата са обсъдили ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток

Преустановяването на въоръжената конфронтация и предприемането на усилия за укрепване на мира в Близкия Изток са от ключово значение не само за Държавата Израел и Палестина, а и за целия свят.

Това заяви днес президентът Румен Радев в телефонен разговор с президента на Израел Реувен Ривлин. Разговорът е проведен по инициатива на Ривлин, съобщават от "Дондуков" 2.

Двамата са обсъдили "ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток през последните дни, при която загинаха десетки хора".

Президентът Ривлин е подчертал, че Държавата Израел се стреми към деескалация на напрежението, но държи на устойчивост в мирния процес, така че да не бъдат поставяни под заплаха животът и здравето на нито един гражданин.

"България е дълбоко загрижена от бързото развитие на този конфликт и дадените човешки жертви", посочи президентът Румен Радев. Държавният глава е заявил също така, че от ескалиращ военен конфликт няма да спечели никой.

"България високо цени приятелството си с Държавата Израел, както и с Палестина, и в рамките на своите възможности е готова да подпомогне усилията за деескалация на напрежението, успокояване на обстановката и избягване на нови човешки жертви", посочва още Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не си истински българин, ако покрай спагетите болонезе не опънеш и две филии лебец...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари